TulipoikaTukkilan Tulipoika 
eli Tuli, Tupee, Töppel tai TulppuTulipoika – Tulinen ja komea ori, laumansa johtaja ja urheaa sotahevosten sukua
TAI
Töppel – Jo keski-ikäistynyt lihava suomalaismies, joka nauttii viljavirvokkeista ja peuraformulasta, tai pelkää niitäTulilla on monta persoonaa. Se, mikä milloinkin on valloillaan, riippuu noin suurin piirtein ainakin rekkojen määrästä, säätilasta, tuulen suunnasta, tammojen pelastustarpeesta, tähtien asennosta ja vähän tätienkin asennoista. 

Yleensä Töppel on Töppel. Rauhallinen ja viisas, hieman laiskahko paksukaisruuna, jonka kuitenkin ruualla motivoituna saa ylipuhuttua hyvinkin hienoon liikkumiseen. Töppel on maailman ketterin paksukaisruuna. Hädän hetkellä onnistuu niin kierrepukit, U-käännökset kuin tasajalkaloikatkin. Yleensä nämä hädän hetket tulevat aivan yllättäen, eikä kukaan enää tiedä, mitä lähdettiin karkuun – Ei edes Töppel itse. Joskus taas on päiviä, jolloin pieni hätä on läsnä alusta loppuun. Joskus rekka, pyöräilijä, mopopoika ja leija saavat iskeä kaikki samalla hetkellä, eikä Töppeliä haittaa yhtään. Yksi taktiikka on kuitenkin osoittunut Töppelin bravuuriksi: jos on hätä, jätä ratsastaja maahan syötiksi!

Tulipoika on uljas ori. Yritäpä jättää Tulin tamma uuden vieraan ruunan ja eläinlääkärin kanssa talliin ja viedä Tuli kentälle! Kyllä Tuli tulee, ihan kiltisti jopa. Tuli osaa olla tarvittaessa yksin. Ihmiselle pitää kuitenkin kaikin sallituin keinoin ja kaikkia neuvottelutaktiikoita käyttämällä ainakin yrittää tehdä selväksi, että nyt on tapahtunut suuri vääryys. Ei johtajaa ja vastuumiestä voi viedä laumansa luota tällaisena hetkenä! Vaikka Tuli sitten alistuisikin työntekoon, pitää hänen kuitenkin tasaisin väliajoin huudella laumalle ja varmistaa, että porukka on hengissä. Ketterää mahanheilutusta on luvassa myös tällaisina hetkinä – ratsastajalla tai ilman. 

Tuli ei koskaan tarkoita pahaa. Tuli on herttainen ja utelias, mutta varovainen. Pelästyessään hän unohtaa täysin, että on myös tavattoman viisas eläin. Tuli on hieno kouluratsu, hieman haluton esteratsu ja taitava niissä tempuissa, joita ihmiset osaavat hänelle opettaa. Jousiammuntaratsuna Tuli on useimmiten ihan hyvä, mutta täysin päivästä ja rekkojen ja tuulen asennoista riippuen unohtaa toisinaan sen, että oikeastaan jopa nauttii lajista. Joskus Tuli menee hitaasti koska ei huvita, joskus Tuli menee lujaa, koska on niin valtavan kivaa, ja joskus Tuli menee lujaa, koska saattaapi olla, että tiikeri seuraa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti