keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Pikkujoulukisat Raisiossa 19.11.2017


Kuva: Katariina Cozmei
ESRAJA:n Turun alueen treeniringin ja EMAC Warriors of Westin yhteistyökilpailut Raisiossa 19.11.2107

Tuliko varmasti tarpeeksi pitkä otsikko? Olisin saanut siitä pidemmänkin. 

Ehdin edellisessä päivityksessäni sanoa, että kilpailukausi on ohi. Niinhän se hetken olikin, mutta nyt olemme tulleet kalenterissa siihen kohtaan vuotta, että pikkujoulukisakausi alkaa! Näitä hauskoja pikkukisoja tosin toivon mukaan on ympäri vuoden, sillä ne ovat hyvää harjoitusta sitten varsinaista kisakautta varten. 

Olin mukana järjestämässä näitä kisoja yhdessä Miran, Katariinan ja Mihain kanssa. Katariina ja Mihai järjestivät ensimmäisen luokan, jo aiemmista maasta-ammuntakisoista tutun Battle Trackin. Minä ja Mira pidimme ETAT-luokan, joka koostui muun muassa hauskoista tasapainotehtävistä ja oli ehkä enemmänkin pelin kaltainen kuin varsinaisesti kisan. Tai siis kisahan se oli, mutta sääntömonimutkaisuudeltaan simuloi enemmän jousiammuntapeliä kuin ratsastusjousiammuntaa. Superhauska rata silti, vaikka itse sanonkin! 

Lyhyt veto! Kuva: Katariina Cozmei
 Omalta osaltani kilpailu meni hyvin. Tosin teknisesti en ole kovin tyytyväinen. Edeltävänä päivänä harjoittelin hitaasti ja keskityin suuresti vetokäden lapatukeen ja hartiaani. Veto pitäisi viedä kunnolla loppuun, jotta linja olisi suora ja nuolet löytäisivät taulussa tiensä nippuun. Nytkään kuvan veto ei ole toivottoman lyhyt, mutta nuoli on lähtenyt liikkeelle ennen lapatukea ja ankkurointipistettäni. Lauantaisissa treeneissä lapatuki ja nuolinippu vihdoin alkoi tuntua mahdolliselta. Sunnuntain kisassa en voi kyllä väittää lapani tehneen mitään töitä. Kuitenkin osuin välillä tai jopa suurimmaksi osaksi ihan hyville pisteille sekä Battle Trackissa että temppuradalla. Kummallakin radalla oli aikaraja, joten kummallakin radalla piti pitää yllä reipasta tahtia. Suurimman menestykseni oikeastaan haalinkin lähinnä aikabonuksilla. Tuntui, että ainoa kohta, jossa oikeasti keskityin ampumiseeni oli ETAT-radan puomitehtävä. Silti vetoni näyttää kuvassa tuolta! Toivottavasti tuo on vain jokin hetken hairahdus ja kaikki muut puomilta ammutut nuolet lähtivät paremmasta vedosta. Pidän tästä puomiharjoituksesta kovasti siksi, että se kysyy hieman tasapainoa ja lisäksi karsii ampumisesta kaikki ylimääräiset heilahdukset. Lisäksi sille oli pakko rauhoittua, vaikka muuten olikin kiire. Hosuminen johtaisi tasapainon menetykseen, joka taas puolestaan aiheuttaisi miinuspisteitä!

Tasapainoni ei ollut aivan yhtä hyvää luokkaa jumppapallotehtävällä. Kuva: Vera Suominen
Sain kuitenkin kummallakin kisakierroksella ensimmäisen nuolen ammuttua pallolta ja tienasin lisäpisteitä! Kuva: Katariina Cozmei
Persialainen otteeni toimii jo hyvin. Se alkaa olla melko automatisoitunut ja kiireessäkin löytyi persialainen ote eikä peukkuotetta. Eikä tämä vaatinut edes suurempaa ajatustyötä! Olkapäänikin alkaa löytää oikeaa kohtaansa, mutta vaatii vielä paljon harjoitusta, että se menee sinne itsekseen ilman suurta keskittymistä ja toimii toivotulla tavalla myös kilpailutilanteessa. Minulle kilpailun onnistumisenhetkiä olivat muutamat täysosumat ja yksi yli 25 metrin päässä olevaan tauluun tiensä löytänyt nuoli, ja se persialaisen otteen vakiintuminen.

Kisa koostui kahdesta osakokeesta ja tavallisesti kummastakin lasketaan vertailuprosentti, joka sitten ratkaisee koko kilpailun tulokset. Tällä kertaa laskimme vain kummankin radan tulokset yhteen, vaikka ne eivät suuren piste-eronsa takia oikein olleetkaan vertailukelpoiset. Kisakutsussamme kuitenkin luki, että yhteenlasketut pisteet ratkaisevat ja Katariinalla oli kiire lentokentälle kisan jälkeen, oli nopeampaa vain laskea kaikki pisteet yhteen. Ihan reilu kisahan se oli niinkin, kaikki kärsivät tai hyötyivät samasta kohtalosta. Itse olin sekä Battle Trackilla että ETAT-radalla toinen ja sijoituin pisteiden yhteenlaskujenkin jälkeen toiseksi. Matikkapääni järkeili myöhemmin, että jos radoista olisi laskettu vertailuprosentti, olisin jopa saattanut olla ensimmäinen! Kuitenkin olen oikein tyytyväinen kakkossijaani, koska eihän sitä nyt itse järjestämissään kilpailuissa ja omakeksimällä radallaan kehtaisikaan sijoittua ensimmäiseksi :P

Tässä kooste omasta kisasuorituksestani. 

Tässä kooste koko kilpailusta.

Mikäli olet kiinnostunut kuluttamaan aikaasi lukeaksesi useamman sivun ETAT-ratasäännöt, voit tutustua niihin tästä linkistä. ETAT-rataa saa toki järjestää myös muualla kuin Turun alueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti