sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Metsäratakilpailut 4.3.2018

ETAT – Metsäratakilpailut Maskussa 4.3.2018

Vuoden ensimmäiset kisat ovat nyt takana. Jälleen olin itse järjestämässä kisoja yhdessä ETAT-porukan kanssa. Kilpailijoita saatiin kisaan mukaan kauempaakin ESRAJA:n porukoista. Rata kierrettiin parin kanssa ja edetä sai aivan rauhassa. Ratsastusjousiampujien kilpailutottumuksia sekoitettiin aikarajan puuttumisella.

Kisassa oli, vaikka itse sanonkin, huikeat palkinnot. Meitä sponsoroivat Sabe Oy ja Pernotrans. Palkintoja riitti kuudelle parhaalle, joista kolme ensimmäistä saivat minun painamani kangaskassin täynnä sponsoroituja tuotteita. Ensimmäinen sai lisäksi hienon pokaalin!

Kisarata kiersi Maskun treenipaikkamme metsikössä.

Radan ensimmäinen tehtävä oli hauska Masahee, tai "Etathee", jossa taulut tuli ampua alas jalustaltaan edeten aina pienempään tauluun. Tauluja oli viisi. Kuusi nuolta sai ampua, eli jos halusi yltää pienimpään tauluun asti, vain kerran sai ampua ohi. Pisteitä sai sen mukaan, mihin asti pääsi. Itse sain ammuttua toiseksi viimeisen taulun, joka oli halkaisijaltaan 20 cm ja ansaitsin 8 pistettä. Masaheen jälkeen radalla oli erilaisia eläin- ja FITA-tauluja sekä kaksi "bonuskettua".

Bonusketut olivat radan ainoat 3D-taulut. Muut eläintaulut olivat paperisia. Paperieläimiin ja FITA-tauluihin tuli ampua 3 nuolta, mutta bonuskettua sai yrittää vain yhdellä nuolella. Itse yllätin itseni osumalla molempiin bonuskettuihin!

"Pylly pystyyn ja pum pum!" Tälle asennolle pitäisi ehkä tehdä jotakin...
Radan viimeisellä tehtävällä ammuttiin pitkää matkaa alamäkeen. Montakohan metriä tässä olisi matkaa? Harjoitellessamme tätä aiemmin, sain yhden nuolen osumaan tauluun. Kisasuorituksessa ammuin kuudesta nuolesta viisi tauluun, ja vieläpä ihan hyville pisteille. Suoritin kunnon loppukirin ja tienasin 20 pistettä tältä taululta! 

Sitten nautittiinkin tarjoilupöydän antimista ja odoteltiin, että loputkin parit saapuvat radalta ja pisteet saadaan laskettua. 

Palkintojenjako


Enpä osannut odottaa sijoittuvani toiseksi! Voiton vei hallitseva Suomen mestari! Kilpailijoita kisassa oli 12, joten kärkisijoista sai kuitenkin hieman taistella. Suhteutettuna treenimäärääni nämä kisat menivät kyllä todella hyvin!

Tulokset ja pisteet:
1. Nuppu 86 p
2. Bea 78 p
3. Eero 72 p
4. Anni 70 p
5. Mira 69 p
6. Tino 59 p
7. Sari 50 p
7. Kerttu 50 p
9. Saija 47 p
9. Päivi 47 p
11. Marjut 44 p
12. Vera 36 p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti