tiistai 20. joulukuuta 2016

Talvitreeniä


Kenttä on edelleen liian kova laukkaamiseen, mutta keli oli plussalla ja kenttä oli pehmennyt jo sentään ravaamiselle. Treenailimme Miran kanssa lauantaina molemmat selästä ampumista! Miralle se oli ensimmäinen kerta. Itse treenailin pitkästä aikaa väärältä puolelta ampumista, eli hevosen oikealta puolen. Kysyin Mihain yksityistunnilla kesällä, että kuinka tämän pitäisi onnistua ja sainkin ohjeet, mutta en silti osaa. Jousi osuu helposti kaulaan ellen nosta sitä todella ylös, enkä saa vetoon tarpeeksi voimaa siitä huolimatta, että aloitan vedon jo kääntyessäni kohti maalia. Nuolet osuvat tauluun ihan tuurilla ja silloinkin uppoavat tauluun ehkä sentin verran ja huonossa lykyssä irtoavat siitä heti osuttuaan. Paikaltaan se nyt ei ollut aivan mahdotonta, mutta että laukassa?! Miten?!

Miran tekniikka näytti tosi hyvältä ja alkujännityksen jälkeen osumiakin tuli lähes joka kerta! Mira on kyllä hyvä oppilas siinä, että hän tekee kuten minä sanon eikä kuten minä teen! Miran tekniikka oli tänään Tulin selässä ehkä jopa huomattavasti omaani parempi ja huolellisempi. Minä edelleen hosun. Olen melkein kateellinen!

Kun Tuli oli viety tarhaan etsimme kadonneet nuolet. Olen jo melko hyvin harjaantunut etsimään niitä ja Miran kaislikkoon eksynyt nuoli löytyikin. Omani sen sijaan on edelleen hukassa. Se meni ohi taulun oikealta ja kimposi sitten maasta ties minne. Paljon helpompi löytää nuolia, jotka tulee ammutuksi suoraan ohi ja näkee minne ne suunnilleen menivät. Sen sijaan kimpolevat nuolet on aivan mahdotonta jäljitettävää :( Etsintömme keskeytti vieläpä lumisade. Aivan toivotonta!Lopettelimme treenin pelaamalla ristinollaa maasta ampuen. Jos tätä varten haluaa erikseen piirtää ristinollataulun, ei säännöt juuri poikkea normaalista tutusta ristinollasta, mutta koska taulussamme ei ollut valmista ruudukkoa, sovelsimme. 

Tässä nuoliristinollan säännöt:
  • Kumpikin ampuu vuorotellen yhden nuolen
  • Nuolen mentyä tauluun tarkistamme, että olemme yhtä mieltä siitä mihin ruutuun nuoli osui
  • Kolme vierekkäistä nuolta joko vaaka- tai pystysuorassa tai vinottain voittaa
  • Kuitenkin, nuolet eivät välttämättä aina mene sinne minne tähtää, ja tämä aiheuttaa lisäsääntöjä!
  • Jos ammut ruutuun johon olet jo ampunut tai ammut taulusta ohi, et vain hyödy vuorostasi mitään
  • Jos ammut ruutuun, jossa on jo vastustajan nuoli, häviät pelin
Vaikeampi versio: Ennen ampumista sinun on sanottava mihin ruutuun aijot ampua ja jos et osu, joko häviät tai menetät yhden vuoron (sovittava ennen pelin alkua)!

Oli kovin hauskaa, mutta vaikeaa! Etenkin oikea reuna oli todella paha, sillä tauluna käyttämämme patja taittuu siitä ja jos ampui vähänkin liikaa oikealle, nuoli ei uponnut patjaan vaan vain kimposi siitä ties minne. On myös aivan tavattoman vaikea tähdätä johonkin muuhun kohtaan taulua kuin keskelle! Ei sillä, että osuisin aina keskelle tähdätessänikään keskelle, mutta keskelle tähtäämällä osuu kuitenkin todennäköisemmin johonkin kohti taulua. Pelasimme kaksi kertaa. Kuva on jälkimmäiseltä pelikerralta, jonka minä voitin. Miran nuolet vain halusivat osua keskelle! Ensimmäinen peli päättyi siihen, että nuoli osui jo vastustajan valloittamaan ruutuun. Oli hauskaa, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti