torstai 31. elokuuta 2017

Kisaa kisan perään – Postal Match

SM-kisojen jälkeen en ole juurikaan ehitnyt ampumaan, enkä ole hetkeen oikein ehtinyt Tuliakaan kunnolla paijaamaan. SM-kisoja varten treenasin sattuneesta syystä pääasiassa Sunnyn kanssa ja Tuli on poloinen jäänyt vähemmälle huomiolle. Voiko asiaa paremmin hyvittää, kuin kisaamalla yhdet viralliset kisat myös Tulin kanssa?


Postal Match Raisiossa 28.8.2017

Radalle oli pakko laittaa napsahtavat taulut, sillä kisan vaatimuksissa oli tietynkokoiset taulut, eikä napsahtamattomia pehmotauluja ollut riittävän suuria. Tulista ei oikein koskaan tiedä, millä tuulella hänen lennokas takapuolensa on. On päiviä, joina Tuli ei pelkää juuri mitään ja on päiviä, joina Tuli pelkää aivan kaikkea. Tuli vaikutti hyvin uneliaalta ja rauhalliselta, mikä oli sekä hyvä että huono merkki. Toisaalta unelias Tuli ei jaksa tehdä mitään kierreheittopyllykohtauksia, mutta toisaalta unelias Tuli ei myöskään kiinnitä ympäristöönsä mitään huomiota, jolloin maalitaulun napsahdus saattaa olla juuri se hirveä yllätys, jonka takia sitä pyllyä sitten kuitenkin on heitettävä. 

Tulin rohkeutta koeteltiin jo mopolauman merkeissä. Minä jo hetkeksi pelästyin, että sieltä tulee taas se satapäinen mopomiitti, jonka alta viime kesänä pääsimme usein vain täpärästi pois. Sentään mopotulva kesti vain pienen hetken, ja Tuli vain kohteliaasti paheksui niistä lähtevää kovaa ääntä. 

Sain ennen kisan alkua mennä radan kerran käynnistä tai paikaltaan ampuen kertoakseni Tulille, että tällä kertaa meillä on tällaiset taulut. Tulia ei tuntunut asia haittaavan. Sitten aloitimme kisan. Ensimmäinen harjotuslaukka meni valtavan hienosti. Sitten ensimmäiset kaksi kisalaukkaa menivätkin nollapistein. Ensimmäisellä laukalla Tuli kiihdytti heti nuolen napsahtaessa ensimmäiseen tauluun (taas perhana sille pisteettömälle alueelle!!) ja koska valmistauduin heittopyllykohtaukseen, en ampunut toista nuolta. Heittopyllykohtausta ei kuitenkaan tullut. Toisella laukalla Tulin vauhti tuntui kovalta, enkä ollut varma onko Tuli kauhuissaan vai tekikö hän vain tosissaan parhaansa, jotta voisin saada vähän aikabonustakin (sori Tuli, juoksit ihan turhaan lujaa, kun en ampunut!). Selkään kun ei näe hevosen ilmettä, että osaisi tarkkaan sanoa millä fiiliksellä nyt ollaan. Toisen laukan jälkeen aloin kuitenkin jo luottaa siihen, ettei heittopyllykohtausta tule ja että voisin kyllä ampua vauhdista huolimatta. Tuli oli kaiken luottamukseni arvoinen! Hän meni lujaa (ollakseen Tuli) ja antoi taulujen napsahdella. Vauhti tosin saattoi hieman vaihdella laukan aikana, joka sotki rytmiäni (taas huomataan, että voisi todella kannattaa jossakin muodossa treenata sitä rytmin sotkemista antamatta sen vaikuttaa ammuntatekniikkaan). Vauhti vaihteli jonkin verran myös laukkojen välillä. Harjoituslaukan aika oli 14,90 sekuntia, josta olisi kisalaukkana tullut aikamiinusta. Kisalaukat mentiin pääasiassa 11-12 sekuntiin, mutta yksi hämmentävä 10 sekunnin vauhtiaikakin tuli. Vauhti-Tuli!

Minusta tuntui, että ammuin vuorotellen todella hyvin tai todella huonosti. Paras laukkani oli Korean3-radan viimeinen laukka, jolla jalustimeni tuntui lähtevän irti ja siitä huolimatta ammuin ensimmäiseen tauluun neljä pistettä, keskimmäiseen viisi ja viimeiseen taas neljä. Tuntui, että laukat menivät parhaiten silloin, kun minulla oli jokin taustaongelma. Olen oikein tyytyväinen tulokseen, vaikka kaksi nollalaukkaani vähän harmittaakin. Voisin kyllä korealaiselle radalle ottaa vastedes tavoitteeksi  sen, ettei yhtään nollalaukkaa tule. Nollalaukoistani huolimatta ylsin pisteilläni saamaan HA1 Grading -tuloksen (eli sen huonoimman, mutta edes sen!). Ja meniväthän nämä paljon paremmin kuin toukokuun Postal Match Isossakyrössä. 


Kisaan osallistui maanantaina vain minä ja Mira Carla-ponilla. Katariina teki saman radan vielä tiistain puolella. Kisa oli 9 laukan mittainen, eikä yksi hevonen olisi jaksanut kahta ratsastajaa samana päivänä, siksi näin. Lisäksi Postal Match käytiin Suomessa Tuusulassa. Postal Match on siis kilpailu, jonka jokainen voi suorittaa tahollaan ja pisteet lähetetään sitten kansainväliseen IHAA:n listaan. Vaikka näennäisesti meitä oli maanantaina vain kaksi kilpailijaa, oli kyseessä melko isot kisat! Pienet, mutta suuret! 

Kansainvälinen sijoitukseni oli 41/129!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti