tiistai 14. helmikuuta 2017

Kirikiri kuulumiset kiinni!

Ompas ollut kiire! Tulia olen ehtinyt moikkaamaan, mutta siitä kirjoittaminen on ollut toissijaisena aikataulutuksessani. Tässä pieni kuvaoksennus tammikuun viimeiseltä päivältä:

Tulin kanssa neuvoteltiin taas siitä, mennäänkö radalle lainkaan!
Ravailtiin pari kertaa ihan rennosti radalla
Kyllä Tuliponilla askel nousee!
Laukat menivät taas vähän kouluttamiseksi
Muutama nuoli saatiin ammuttuakin!
Vähän laukkaa vielä toiseen suuntaan
Ei se jousirata ole ainoa paikka missä joutuu hommiin! (Katsokaa kuinka solakka Tuli on!)
"Huijui, puskamörkö!"
Vielä yksi laukka, jotta kuvaaja saa kuvan vielä huvittavasta laukannostosta! Ylös ja eteen!

Viime viikolla Tuli pääsi pellolle tammaystävänsä Alman kanssa. Poniinit ovat aina niin iloisia kun pääsevät yhdessä töihin. Varsinkin nyt, kun kaverukset asuvat tallilla enää vain kahdestaan ja toinen jää aina yksin toisen lähtiessä hommiin. 

Tänään Alma-poloinen piti jättää pienen heinäannoksen kera yksikseen tarhaan. Onneksi tamma alkaa olla jo sinut sen kanssa. Tuli tulee kuitenkin aina takaisin! Kävimme pellolla lampaankarvasatulan kanssa. Tuli oli vähän kyttäilevä, mutta sellaisella fiksulla tavalla ja ennemmin pysähtyi katsomaan ja kysymään minulta huolenaiheitaan, eikä suoraan päättänyt sinkoilla paikalta. Kävelimme pitkään, jotta sain mielestäni riittävän monta rentoutumispörinää ja sitten aloimme ravailemaan. Ravaillessa Tuli sitten viimeistään rentoutui ja kyttäili ympärilleen jo huomattavasti vähemmän. Luottoni Tuliin ja itseeni on taas parempi ja uskalsin ottaa pellollekin muutamat laukat lampaankarvasatulan kanssa. Tulin innokkuudesta päätellin odotin vauhtilaukkaa, mutta saimmekin oikein kivoja ja keskittyneitä fiksuja laukkapätkiä, joiden loppumista tosin sai odottaa. Tuli pysähtyi vasta sitten kun laukasta luvattiin nannaa, eikä välttämättä sittenkään aivan heti! On se hauska olento. Pysähtymisvaikeuksista huolimatta Tuli oli ihan hyvin kuulolla ja pysyi käsissä. Laukka oli ihan fiksua, eikä innostuminen ole rankaistavaa. Kai se tässä joskus pysähtyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti