lauantai 29. huhtikuuta 2017

ESRAJA:n Vappukisat 29.4.2017

Vappukisat ovat takana ja pienoisista ongelmista huolimatta, tai oikeastaan nimenomaan ne huomioiden, olen ihan tyytyväinen suoritukseeni. Takapuoleni ei taaskaan osannut käyttäytyä, jonka seurauksena Sierra päätyi vetämään radan melko vauhdikkaasti. Tahtomattani siis taktikointitekniikakseni muodostui se, että radan alku vedettiin vauhdilla ja lopussa hidastin käyntiin tai jopa pysähdyksiin asti ampuakseni loput aikapisteisiin tarvittavat nuolet. 

Pikkujoulukisojen tapaan radan sai siis mennä haluamassaan askellajissa. Maksimiajaksi asetettiin hitaimman radan aika, ja kaikki sitä nopeammat suoritukset saivat aikabonuksia. Hitain aika oli tällä kertaa noin minuutin luokkaa. Aikabonukset saadakseen oli kuitenkin osuttava vähintään yhteen tauluun ja ammuttava vähintään kolme nuolta. 

Oikeastaan kisasuorituksessani minua harmittaa eniten käynnissä tai paikaltaan ammutut nuolet. Ei siksi, etten haluaisi ampua kisoissa käynnistä saati paikaltaan (koska virallisissa kisoissa askellaji on aina laukka), vaan siksi, että hosuin. Kaikki laukassa ampumani nuolet osuivat. Nekin olisi voinut ampua teknisesti vieläkin paremmin, mutta  sentään ammuin ne  hosumatta nykyisen tekniikkani mukaan (joka voisi olla parempi). Käynnissä ja paikaltaan puolestaan aliarvioin taulut. Pakkohan niihin tauluihin nyt on osua kun laukastakin osuu, mutta pysähtymisen takia tuntui, että aikaa oli voitettava jostakin ja sen seurauksena ammuin surkeasti ja hosuen. Lopputuloksena siis ihan hyödytöntä ajankäyttöä. 

Edellisessä postauksessa esittelin kisa-asuni, jota Tulin kanssa jo testailimme. Sääolosuhteet kuitenkin rajoittivat pukeutumista ja kisa-asu jäi lopulta pois. Kaulakoristeen Sierralle laitoin ja kypärääni viritin kukkaseppeleen, jota puolestaan Tulin kanssa treenatessa ei vielä ollut. Kuitenkin mekko olisi ollut myrskytuulessa silmillä ja ylävartalo kaipasi lämmikettä ohutta viktoriaanistyylistä takkia paksummin.

Pyllyllä oli taas ikävä satulaan...
...jonka seurauksena Sierra meni lujaa!
Sierran mielipide pomppivasta takapuolesta: Jos ratsastajan, niin miksei minunkin!
Kuvista kiitos Miralle, videoista Annille!

 Kisojen tulokset:
1. Nuppu - Barbelinda, 165,01 pistettä
2. Anna - Barbelinda, 163,26 pistettä
3. Tino - Turre, 134,55 pistettä
4. Tanja - Sera, 130,56 pistettä
5. Mira  - Turre, 128,63 pistettä
6. Elina - Barbelinda, 102,16 pistettä
7. Riikka - Zirkon, 99,03 pistettä
8. Anni - Sera, 94,21 pistettä
9. Bea - Sierra, 84,36 pistettä
10. Niina - Sierra, 83,47 pistettä
11. Marjut - Sierra, 53,55 pistettä
12. Nina  - Turre, 51,71 pistettä
13. Iida - Sierra, 46,88 pistettä
14. Uine - Barbelinda, 27,87 pistettä
15. Enni - Zirkon, 15,78 pistettä
16. Helinä - Sera, 7,25 pistettä
17. Satu - Zirkon, 5 pistettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti