torstai 27. huhtikuuta 2017

Prinsessasynttärit

Mitäpä muuta sitä tekisi synttäreinään kuin pukeutuisi prinsessaksi ja lähtisi ratsastamaan? Niinpä.

 

Tulppu sai toimia tulevien Vappukisojen asukokonaisuuden kenraaliharjoitusratsuna.  Kisoista tulossa postaus myöhemmin.


Tein uuden kaulahärpäkkeen violetin värisenä. Edellisen tein letittäen neljällä, nyt päätin hienostella ja neuloin pitkän pätkän. Laitoin oikein helmiäkin. Ja lopulta se sitten päätti kiemurrella laukan liikkeessä eikä näytä yhtään niin hienolta!


Tulppu oli oikein onnellinen siitä, että synttärivieraat Kata ja Alma tulivat myös kentälle. Tuli keskittyi työntekoon oikein tarkkaavaisesti, kun ei tarvinnut yksinään olla huolissaan pelottavista puskamöröistä. Tosin yksi puskamörköhyökkäyskin koettiin, mutta sitä väistettiin kolmella loikkalaukka-askeleella, jotka sitten rauhoittuivatkin saman tien ja pystyimme jatkamaan laukassa kaikesta huolimatta. Useimmiten jännien paikkojen jälkeen Tuli rikkoo raviin tai (minun lentäessä kyydistä) pysähtyy. Nyt Tuli ja laukka rauhoittuivat itsekseen. 


Treenin oleellisin syy oli minun tasapainoni. Ammuttuamme muutamaan kertaan päädyimme tekemään tätä Titanic-harjoitusta. Tarkoitus olisi siis pitää se takapuoli irti satulasta. Näin se onnistui helposti kun siihen keskittyi. Mutta tähän kun lisää ampumisen tai hevosen ohjaamisen, niin asento helposti unohtuu. Lisää treeniä!


Haasteet:

Teron haaste: Haastan kaikki tekemään itsestään videon jossa nokitatte nuolia sokkona (katsomatta nokittamista) ja ammutte (kpl määrä vapaa). Katsokaa videolta miten pitkään teiltä menee nuoleen tarttumisesta siihen että laukaus lähtee. Ideana on, että tämä haaste tehdään muutaman kerran vuodessa ja pystytte sitten seuraamaan kehitystänne. Kiinnittäkää huomiota siihen, että nopeudesta huolimatta tekniikka pysyy kunnossa, eli ei tingitä vetopituudesta. Myöhemmin voisi tehdä kivoja vertailuja jossa useampi videonne on vierekkäin.. Toivon mukaan vanhempi minänne on nopeampi kuin nuorempi.Vastaus Teron haasteeseen: Mulla ei oikeestaan nokittaminen ole alkukankeuden jälkeen ollut koskaan mikään ongelma. Oikein mielelläni tosin antaisin vetopituudelle pari sekuntia lisää silläkin uhalla, että olisin sitten hitaampi. Lisäksi vasen käteni käyttäytyy kuin siinä ei olisi luita lainkaan (ylitaipuva kyynärpää on aiheuttanut mulla ongelmia jo pitkään) ja vetokäden nyrkkikin jää löysäksi. Puhumattakaan tuosta jousen alasheijauksestani ennen vetoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti